Webshop beginnen

Wilt u een webshop, maar niet de zorgen?
Webwinkelservice maakt en beheert uw webwinkel!

Uw klanten shoppen steeds vaker online. Het is gemakkelijk en het scheelt tijd. Als kleine winkelier wilt u ook graag een webshop, maar dit brengt veel kosten met zich mee. Daarnaast is online verkopen iets heel anders, dan als de klant overtuigen die in de winkel staat. Een webshop moet snel zijn, gebruikersvriendelijk, goed in Google gevonden worden en actueel zijn. Veel winkelier beginnen hier niet aan, maar wij hebben een unieke oplossing! U blijft de fysieke winkel houden en wij verzorgen de webshop! Zo maakt u meer omzet, zonder extra zorgen!

Webwinkel met succes beginnen

Om een webwinkel in deze tijd succesvol neer te zetten heeft u een goed plan nodig. Iedereen kan eenvoudig online verkopen, maar het gaat erom dat mensen juist úw producten gaan kopen. Webwinkelservice hanteert bij het opzetten van een webwinkel een gedegen stappenplan.

1. Strategie maken

Hoe gaat u zich onderscheiden in de online markt? Wat gaat uw assortiment worden en waar zit voldoende marge op? Tijdens diverse gesprekken met u maken wij de online strategie voor uw webshop. We onderzoeken de doelgroep en uw concurrenten om het plan te onderbouwen.

Bij het opzetten van de strategie definiëren we ook omzet doelstellingen. Hierdoor weten we waar we over 1, 3 en 5 jaar willen staan. Natuurlijk is de strategie niet in beton gegoten en kunnen we altijd zaken aanpassen afhankelijk van de markt. We moeten echter wel een stip op de horizon vaststellen.

2. Bouwen & design

Een webwinkel moet technisch goed in orde zijn. Google stelt hoge eisen aan webshops en wij volgen deze richtlijnen om uw shop zou goed mogelijk vindbaar te maken. Daarnaast moet de webshop er natuurlijk ook mooi uitzien. Aan de hand van uw huisstijl en logo maken wij een moderne webshop.

De webshop, uw fysieke kassa en de voorraad zijn vaak niet aan elkaar gekoppeld. Klanten kopen dan iets online wat eigenlijk al is uitverkocht. Wij voorkomen dit door koppelingen te maken tussen uw systemen. Zo is er altijd één actueel systeem waarin alles wordt bijgehouden. Dit voorkomt frustratie bij uw klanten. Wij kunnen koppelingen maken met iDeal, PostNL en nog veel meer partijen.

3. Producten toevoegen

Het fotograferen en toevoegen van uw producten in de webshop nemen wij voor u uit handen. Wij zorgen voor goede foto’s en voorzien uw producten van de juiste informatie. Hoe meer informatie er bij een product staat, hoe groter de kans is dat Google het beter zal tonen in de zoekresultaten.

Bij ieder product voegen we kenmerken toe. Met deze kenmerken zullen de producten nog beter gevonden worden. Een webwinkel hoeft niet altijd 1000+ artikelen online te hebben staan. Soms kan een webshop met slechts 10 hardlopers of goede producten veel meer omzet genereren.

4. Marketing

Zodra de webshop live is moet deze natuurlijk bezoekers gaan krijgen. Wij gaan dit voor u verzorgen. De webshop melden wij aan bij Google Shopping en zullen met SEO en, indien gewenst, met AdWords aan de slag gaan. Wij doen er alles aan om de bezoekers maandelijks toe te laten nemen.

Social media mag natuurlijk niet ontbreken en zal actief bijgehouden moeten worden. Wij adviseren u graag over een effectieve aanpak. Door dagelijks te posten op Facebook, Instagram en andere platformen komt u doelgroep in contact met uw producten. Wij kunnen dit ook voor u verzorgen.

black-and-white-carriage-clouds-258455-400x250.jpg

5. Verzending

Als er bestellingen worden gedaan in uw webwinkel, dan moeten deze worden verzonden. Gaat u dit zelf doen of gaat u dit uitbesteden? Wij hebben een breed netwerk aan fulfilment bedrijven die tegen lage prijzen de verzending kunnen verzorgen. Zo hoeft u zich hier niet druk om te maken.

Wij bemiddelen graag tussen u en verschillende verzenders om een zo goed mogelijk deal te krijgen. In de webshop zorgen wij voor de juiste koppeling met de verzendmaatschappij. Zo hebben u en uw klant altijd een trackingnummer en is de actuele verzendstatus altijd online te volgen.

6. Klantenservice

Net als in uw fysieke winkel gaan klanten ook online vragen stellen. Door snel te reageren, altijd bereikbaar te zijn en door een klant echt te helpen gaat deze sneller over tot aankoop. U hoeft het beantwoorden van vragen niet allemaal zelf te doen. Wij kunnen u hierbij ondersteunen.

Vragen en opmerkingen die via social media komen moeten eigenlijk binnen 2 uur een reactie krijgen. Social media gaat hard en klanten willen snel geholpen worden. Wij kunnen deze webcare voor u uit handen nemen en klanten snel een passend antwoord geven.

7. Optimaliseren

Iedere maand bespreken wij met u de voortgang van de webshop. Welke producten doen het goed en welke nog niet. We maken plannen voor acties en marketing activiteiten. Dit alles om ervoor te zorgen dat uw webshop gaat groeien en meer omzet gaat genereren.

Google past haar eisen continu aan. Wij zullen daarom uw webshop up-to-date houden. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Daarnaast kunnen we uw webshop uitbreiden met nieuwe koppelingen en functionaliteiten om uw klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.