Klantenservice

Het merendeel van de webwinkels in Nederland heeft geen fysieke vestiging. Dat maakt het nog belangrijker goed contact met klanten te hebben wanneer mogelijk. Een klantenservice is daarbij essentieel.

Elke webwinkel hangt af van de consumenten die bij hen koopt. Zonder klanten is een webshop ten dode opgeschreven. En zeker als beginnende webshop is het dan ook enorm belangrijk om klanten zo goed mogelijk te helpen. Bij vragen, bij problemen, bij klachten of juist bij aanbevelingen is een klantenservice het perfecte contactpunt waar consumenten zich tot kunnen wenden, zeker als er geen fysieke vestiging is waar ze naar toe kunnen.

Een klantenservice is meer dan een e-mailadres waar je eens per week op kijkt, of een telefoonnummer waar ze naartoe kunnen bellen. Niet overtuigd? De volgende vier feiten overtuigen je:

 

  • “95% van de consumenten vertelt slechte klantenservice-ervaringen door aan andere mensen” – American Express

  • “Tevreden klanten wiens problemen worden opgelost, vertellen ongeveer 4 tot 6 personen over hun ervaring” – White House Office of Consumer Affairs

  • “80% van de bedrijven is van mening dat ze uitstekende klantenservice bieden, maar slechts 8% van de klanten is het daarmee eens” – Forbes

  • “52% van de klanten zei dat interactie via een goede klantenservice hen ertoe aanzet meer van het bedrijf te kopen en 58% van die klanten raadde de goede bedrijven aan anderen aan” – Forbes

Bron: helphouse.io

Waarom Webwinkelservice.eu?

Een klantenservice is dus essentieel om te groeien als webwinkel. Hoe beter de service, hoe groter de kans dat een klant terugkomt. Tegelijkertijd kan een slechte ervaring van een klant met een webwinkel of de service ervoor zorgen dat deze klant niet meer terugkomt, of nog erger, slechte verhalen over je vertelt. Maar het runnen van een goede klantenservice een duur en tijdrovend iets zijn. Iets waar je als online ondernemer wellicht helemaal geen tijd voor hebt.

Daarom biedt Webwinkelservice.eu als onderdeel van ons pakket aan om te klantenservice van je webwinkel volledig te verzorgen. Dit houdt in dat experts van ons team klaar staan, wanneer jij wilt, om je consumenten via livechat en e-mail te helpen met hun bestellingen, vragen en problemen.

Service staat hoog in het vaandel bij Webwinkelservice.eu en daarom kan je je ervan verzekeren dat je klanten in goed handen zijn bij ons bedrijf.

Wist je trouwens dat Webwinkelservice.eu naast de klantenservice ook de sociale media van je webwinkel kan verzorgen? Klik hier voor meer informatie.