Restaurants hebben maar één optie in crisis: e-commerce

De intelligente lockdown in Nederland betekent dat de meeste winkels en alle horeca hun deuren moeten sluiten. Met de lente voor de deur is dat een harde klap voor cafés en restaurants, die normaal volle terrasjes hebben. Toch is er hoop voor deze sector, zolang ze maar innovatief genoeg zijn.

De coronacrisis lijkt geen einde te kennen en de samenleving zal nog zeker enkele maanden ontwricht zijn door het virus. Voor horecaondernemers betekent dat een regelrechte ramp: zij krijgen geen inkomsten zolang hun vestigingen dicht moeten blijven van de autoriteiten. Een café of restaurant moet het immers volledig hebben van zijn klanten. Zolang die niet komen, wordt de kas steeds leger. Toch is er ook voor restauranthouders uitkomst. Iets waar sommige ondernemers al vóór de coronacrisis mee bezig waren en iets waar andere ondernemers nu al mee begonnen zijn. Het is hoe dan ook niet te laat: elke restauranthouder kan nog beginnen met e-commerce.

Waarom moeten restaurants dit doen?

Het merendeel van de Nederlanders houdt zich ten tijde van het coronavirus netjes aan de regels en komt het huis niet uit. Hoewel we officieel nog naar de supermarkt mogen en dus gewoon nog kunnen koken, willen wij Nederlanders onszelf in deze lastige tijden graag trakteren op een avondje “ander” eten. Bezorgdiensten hebben daarom nog steeds volop werk tijdens de coronacrisis – tenminste, de restaurants die al een bezorgservice hebben. Wacht daarom niet langer en begin er nu mee!

Hoe werkt het?

De stap naar een online restaurant is helemaal geen grote. Met het volgende stappenplan ga je de goede richting op:

  • Website + social media: uiteraard moet je een mooie website hebben, met daaraan sociale mediapagina’s gekoppeld waarop je potentiële klanten kan bereiken en op de hoogte kan houden van het laatste nieuws rondom het restaurant.
  • Foto’s van gerechten: mooie foto’s van je lekkerste gerechten moeten de bezoekers warm maken een maaltijd te bestellen. Een foto bij een gerecht overtuigt sneller dan alleen een beschrijving, maar de foto moet uiteraard wel professioneel zijn!
  • Kortingsacties en aanbiedingen: net zoals in een restaurant kan je een bepaalde dag kortingen op een bepaald gerecht aanbieden. Dit trekt klanten aan: niemand laat een koopje immers liggen!
  • Betaalopties: zorg voor veel betaalopties, van PayPal tot iDeal tot Mollie tot creditcards. Hoe meer, hoe beter.
  • Bezorging: de bezorging kan je zelf opzetten of uit handen geven. Hoe dan ook, zorg dat je een snelle, professionele levering hebt!

Klinkt het opzetten van je eigen webrestaurant als een lastige opgave, die je liever uitbesteedt. Neem contact op met de experts van Webwinkelservice: wij helpen je graag!