5 Tips voor meer omzet in December!

De feestmaand is een mooi moment om een grotere omzet te draaien met uw webshop. Mensen zijn in november en december geneigd meer te kopen, zoals natuurlijk kerstcadeautjes. Ook het Sinterklaasfeest blijft populair onder zowel kinderen als volwassenen. Hoe kunt u zo snel mogelijk inspelen op deze periode? Hier geven we vijf effectieve tips.

1. Zet een paar dagen lang een ‘loss leader’ in.

Loss leaders zijn de superaanbiedingen waarbij een product tijdelijk zo goedkoop is, dat de winkel er geen winst, of zelfs een beetje verlies op draait. Als artikelen tijdelijk zo laag geprijsd zijn, kopen klanten er makkelijk nog een extra artikel bij. Zeker wanneer u geen verzendkosten rekent. Een loss leader is goed voor de naamsbekendheid van uw bedrijf en werkt het beste bij online shops.

2. Gratis cadeau bij een minimum bestedingsbedrag

Rond de feestdagen werkt het goed om klanten een cadeau aan te bieden wanneer ze vanaf een bepaald bedrag aan artikelen kopen. Voor deze actie neemt u het gemiddelde bedrag dat klanten in uw shop uitgeven, en daar telt u een klein bedrag bij op. Als het cadeau dat u meegeeft de hogere uitgave aantrekkelijk maakt, is deze actie geslaagd!

3. Inspireer met kerstdesign en kerst – of najaarstips

Sommige webshops verkopen artikelen waar makkelijk een feestelijke draai aan gegeven kan worden, andere webshops niet. Geef uw webshop een kerstdesign rond de feestdagen, zoals een header in kerstsfeer. Toon daarnaast uitgebreide productinformatie en zet producten in de spotlights. U kunt bijvoorbeeld een blog schrijven waarom bepaalde artikelen leuk zijn om cadeau te geven.

4. Artikelen aanbieden met een extra snelle verzendtijd

In de chaos van de feestdagen, gebeurt het makkelijk dat mensen een artikel te laat bestellen. Hier kunt u op inspelen met een extra snelle (dezelfde dag) verzendtijd. Deze hoeft niet per se bij elk artikel te gelden. U kunt ook een beperkt aantal opties aanbieden die snel verzonden worden.

5. Zorg dat uw acties door klanten worden opgemerkt.

Deze laatste tip is belangrijk om ervoor te zorgen dat al uw acties worden opgemerkt door (potentiële) klanten. Begin al voor Sinterklaas met het sturen van mails met uw acties, en zet een link in deze mails. Adverteer verder zoveel mogelijk op voor uw shop relevante fora en social media.

Zorgeloos een goede omzet draaien

Tot slot willen we u de tip meegeven om uw acties tijdig te promoten, zodat ze meer opvallen. U loopt omzet mis, wanneer u pas rond de feestdagen reclame maakt voor uw acties. Webwinkelservice kan u tijdens de feestdagen en daarbuiten, volledig ontzorgen als het gaat om het draaien van een online shop. Hierbij nemen we alle aspecten mee: van ontwerpen tot klanten die afrekenen. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar onze service.