De voor en nadelen van SEA

In term die u vaak op internet hoort is SEA. Dit staat voor: Search Engine Advertising. Dit is het betaald adverteren op zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, Bing of Yahoo. Veel mensen struinen heel wat websites en zoekmachines af voor ze een aankoop doen. Daarom komen de advertenties vaak op het juiste moment.

Wilt u meer bezoekers naar uw website door te gaan adverteren in de zoekmachines? Net als alle andere adverteer mogelijkheden heeft ook SEA voor- en nadelen. In dit blog bespreken we de belangrijkste.

Voordelen van SEA
Er zijn een aantal voordelen te noemen van SEA. Dit zijn:

1. Gericht adverteren
Online kunt u precies instellen wie uw advertentie kan zien. De zoekwoorden die iemand invult geven al veel weg. Sluiten deze zoekwoorden aan op uw product of dienst? Dan is het een geschikt persoon om voor te adverteren.

2. Direct bovenaan verschijnen
Het kost aardig wat werk om boven in de zoekresultaten te verschijnen met een website. Maakt u gebruik van SEA? Dan verschijnt uw website onmiddellijk bovenaan.

3. Goed voor naamsbekendheid
Het adverteren op zoekmachines draagt bij aan een goede website voor zoekmachine optimalisatie. Met veel verkeer naar uw website, komt uw website hoger in de Google ranking. Daarnaast zorgt het adverteren voor meer naamsbekendheid van uw website.

Nadelen van SEA
De voordelen van SEA klinken goed. Dit is wat iedere eigenaar van een webshop wel zou willen hebben. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan SEA. Dit zijn:

1. Het kost tijd
Adverteren is zo gedaan maar uitvinden welke zoekwoorden geschikt zijn en op welke termen u wilt adverteren, dat kost in het begin veel tijd.

2. Veel concurrentie
De concurrentie is vooral bij populaire zoektermen erg groot. Dit betekent ook dat u voor populaire zoektermen een stuk meer moet betalen.

3. Kennis en expertise belangrijk
Met SEA is het van belang dat u goed weet wat u doet om zo succesvol mogelijk te adverteren. Zorg dat u zoekmachine adverteren helemaal onder de knie krijgt, of laat het adverteren over aan een expert op het gebied van SEA.

4. Het kost geld
Veel ondernemers die beginnen met SEA schrikken van de kosten. Om te kunnen adverteren op sommige woorden moet u een dagbudget van honderden euro’s hebben. Maak dus vooraf een berekening wat uw conversie is en wat een klant dus mag kosten.

Hulp bij uw webshop?
Bent u bezig met een webshop en op zoek naar wat hulp en ondersteuning? Neem dan gerust contact met ons op. Webwinkelservice is er om u alle bijkomende zorgen uit handen te nemen.