Shoppen op Instagram: gebruikt uw webshop het al?

Wanneer u een webwinkel heeft, dan kunt u eigenlijk niet meer om social media heen. De sociale kanalen zijn op meerdere manieren ingericht om u te helpen bij het bereiken van succes. Zo biedt Instagram meerdere mogelijkheden op het gebied van shoppen die kunnen worden toegepast. Wanneer u gebruik maakt van deze functies kunt u er veel voordeel mee doen voor uw webwinkel. Wij geven u inzicht in de opties die Instagram u te bieden heeft.

Opslaan in de winkelcollectie

Mensen die op Instagram een bezoekje brengen aan uw profiel kunnen op die wijze kennismaken met uw producten. Wanneer er een product de aandacht trekt, maar er is op dat moment geen gelegenheid om het product te kopen, dan kunnen deze mensen het betreffende product opslaan in de winkelcollectie. Op een later moment kunnen zij makkelijk naar het product terug om het alsnog te bestellen.

Productenoverzicht

Instagram blijft constant werken aan het verbeteren van de functies, ook voor bedrijven. Webwinkels kunnen op dit moment al een tabblad ‘Winkelen’ toevoegen aan het Instagram profiel, maar onder dit tabje zijn alle posts te zien. Dit betekent dat er meer zaken te vinden zijn dan enkel de producten van de webwinkel. Dit gaat in de nabije toekomst veranderen. Instagram zorgt er namelijk voor dat er straks onder dit tabje enkel nog producten te vinden zijn. Zo heeft iedereen die uw profiel op Instagram bezoekt direct toegang tot een volledig productenoverzicht.

Product tags aan video’s koppelen

Het is al lange tijd mogelijk om op Instagram producten te koppelen aan foto’s door middel van tags. Op dit moment gaan steeds meer bedrijven aandacht besteden aan video. Het was dan ook de wens van veel professionals om de optie te krijgen om producten middels tags aan videomateriaal te koppelen. Instagram heeft naar deze wens geluisterd en de functie doorgevoerd. Het is nu dus mogelijk om een product middels een tag aan een video te koppelen. Deze functie is ideaal om te gebruiken bij het publiceren van onder meer promotievideo’s, vlogs en reviewvideo’s.

Hoe maakt u gebruik van deze functies?

Het kan zijn dat u nu op zoek gaat naar deze functies op Instagram en dat u deze niet kunt vinden. In de meeste gevallen komt dit doordat u nog geen goedgekeurd ‘Shoppen op Instagram’ profiel heeft. Pas wanneer u de goedkeuring van Instagram heeft kunt u gebruik maken van deze functies. Lukt het niet of kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan staan wij natuurlijk voor u klaar. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of advies.