Kansen tijdens de crisis voor e-commerce

Het zijn zware tijden voor iedereen in Nederland. Niet alleen voor de ‘gewone’ burger, die gedwongen is thuis te blijven, maar ook voor de economie. Winkels moeten de deuren sluiten, restaurants gaan dicht en veel mensen verliezen hun baan. Gelukkig zijn er altijd kansen in tijden van crisis.

Dat het historisch zware tijden zijn hoeven we niemand meer uit te leggen. Het coronavirus heeft ook in Nederland ongenadig hard toegeslagen en het hele land ontwricht. We mogen de straat niet meer zomaar op, we moeten afstand van elkaar houden en mogen elkaar geen hand meer geven. Maatregelen die nog te overzien zijn, maar de werkelijke schade gaat nog veel verder dan de aanpassingen die de maatschappij moet doen. Alleen supermarkten en apotheken zijn momenteel nog open en het gros van de winkels heeft de deuren moeten sluiten. Restaurants werken nog wel door, maar mogen geen mensen meer ontvangen. De economische schade loopt in de miljoenen, maar is het allemaal kommer en kwel? Of is er een licht aan het einde van de tunnel?

Dat licht is er, en het komt in de vorm van e-commerce. Juist nu, juist tijdens deze economische crisis, moeten zowel bestaande ondernemers als mensen die bijvoorbeeld hun baan zijn kwijt geraakt nadenken over de kansen die ze hebben. Er zijn namelijk tal van redenen om juist nu met een webshop te beginnen.

Het juiste land

Elk nadeel heeft z’n voordeel, zoals onze Johan zei. En het voordeel dat we hebben in Nederland is dat we qua e-commerce één van de beste landen ter wereld zijn. Door de groei van de e-commerce is zo goed als iedereen in ons land wel bekend met het kopen via internet en juist nu mensen niet meer zomaar de deur uit mogen om een dagje te gaan winkelen, gaan de uitgaven online omhoog. We zijn een klein, dichtbevolkt land, waardoor het bezorgen van pakketjes makkelijker wordt en vanwege de ervaring die we hebben met de sector staat er een betrouwbare en transparante e-commerce in Nederland. Als je ergens een webshop moet beginnen, dan is Nederland hét land bij uitstek.

Het juiste moment

Zoals we al schreven: het is crisis en de mensen zitten thuis. Juist daarom wordt er meer online gekocht. Als ondernemer moet je inspelen op de behoeften van je publiek, en als zij niet naar je winkel of restaurant komen, dan moet je ze weten te vinden waar ze het meest actief zijn: op internet. Als je al een eigen onderneming hebt, dan heb je vaak al een website en enige naamsbekendheid, waardoor de stap naar online een kleine is. Je hoeft alleen maar een website op te zetten, via marketing je producten in de digitale etalage zetten en de rest gaat vanzelf. Mensen zullen willen blijven kopen: en als ze niet in een winkel kunnen winkelen, dan doen ze het wel online!

Bij Webwinkelservice.eu kunnen we al dat werk uit handen nemen. Onze experts weten precies hoe ze snel een webshop moeten opzetten, van de klantenservice tot de productfotografie, en kunnen zorgen dat je winkel of restaurant binnen no-time een factor in de e-commerce wordt. Heb je nog geen onderneming maar wil je wel een eigen webwinkel openen? Ook dan helpen wij van Webwinkelservice.eu je graag!

Omdat het moeilijke tijden zijn, heeft Webwinkelservice.eu dan ook een kortingsactie in het leven geroepen om startende online ondernemers te helpen. Bedrijven die nu in stappen kunnen rekenen op een kortingspercentage tot 8 procent, met name op het local focus pakket, een pakket perfect voor lokale winkels die de stap naar online willen zetten.