Levertijd van bestelling: dit wil de besteller!

Het aantal aankopen via het internet neemt ieder jaar toe in Nederland. Steeds meer ondernemers richten een webshop op en gaan hun producten per post verzenden. De besteller wil natuurlijk graag zijn bestelling snel in huis hebben. Maar hoe belangrijk is snelheid nu echt voor de besteller en wil hij voor snelheid ook extra betalen?

Wij begeleiden veel ondernemers met het starten van hun webshop en krijgen regelmatig de vraag hoe snel ze een pakketje moeten verzenden. In dit artikel duiken we dieper in de normale verzending, nextday en sameday.

 

Onderzoek onder bestellers

In 2016 zijn ruim 5.000 consumenten ondervraagd over hoe belangrijk zij levertijd vinden. De gemiddelde besteller is bereid om zes dagen te wachten tot de bestelling er is wanneer hij hiervoor betaald heeft en zeven dagen wanneer het kosteloos is. Klanten vinden het belangrijker dat een pakketje komt wanneer de klant dat wil. Het kunnen kiezen van een bezorgdatum wordt erg gewaardeerd.

Betalen voor snellere bezorging

Vaak willen we niet extra betalen voor het verzenden van ons pakket en kiezen we de meest goedkope mogelijkheid. Toch zijn er wel situaties te benoemen waarbij de besteller extra geld betaald om de bestelling zo snel mogelijk in huis te hebben. Denk hierbij aan redenen zoals verjaardagen of vakanties. Vaak gelden voor deze gelegenheden een ‘persoonlijke deadline’ en is er haast bij.

Voor- en nadelen verzendmethodes

Er zijn verschillende verzendmethodes in Nederland mogelijk. Voor het verzenden van een pakket kan er gekozen worden uit een vijftal partijen. Behalve PostNL kun je ook kiezen voor DHL Parcel, DHL Express, UPS, GLS, DPD en Kiala. Zij bieden verschillende verzendmethodes aan.

Normale verzending

De kosten van een normale verzending zijn over het algemeen te overzien. Echter zit er niet altijd een trackingcode op. De consument geeft hier juist wel voorkeur aan, omdat die dan weet of het pakket al onderweg is en wanneer het aankomt. Ook voor jou als ondernemer is zo’n code handig om te hebben als er een conflict over de levering gaat ontstaan.

Nextday bezorging

Hiermee weet je zeker dat jouw bestelling aankomt. De kosten voor deze verzendmethode zijn vaak wat hoger dan bij een normale verzending. Bij deze methode is het meestal ook mogelijk om het pakket op zondag te laten bezorgen.

Sameday

Veel webwinkels bieden tegenwoordig een 24 uurs service aan. Dit houdt in dat je pakket de volgende, of zelfs nog dezelfde dag bezorgd wordt. De kosten hiervan zijn best hoog en het vraag om een goede logisitiek. Als iemand voor 13 uur besteld, dan wil hij het ook echt nog voor de avond hebben. Niet iedere webshop kan dit aanbieden en ook zit de meerderheid van de consumenten er nog niet op te springen.

Webshop beginnen

Wil je een webshop beginnen, maar weet je niet precies hoe dit technisch moet? Wij helpen je graag van A tot Z. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *