Goede productfoto’s zorgen voor meer verkopen!

Uw webshop kan nog zo mooi en snel zijn gebouwd, maar als de productfoto’s niet goed zijn dan komen er geen verkopen. Uit diverse onderzoek is gebleken dat het goede productfoto’s zorgen voor meer verkopen. Veel online shopper storen zich aan slechte productfoto’s en zoeken liever naar een webshop waar ze duidelijk op kunnen zien wat ze gaan kopen. In dit artikel geven we tips hoe u perfecte productfoto’s kunt maken.

Investeer in productfoto’s

Kopen mensen een mooi jurkje aan de hand van een mooi stukje tekst of een mooie foto? Juist, dat laatste! Een foto zegt meer dan 1000 woorden en het kan ervoor zorgen dat uw omzet iedere maand zal toenemen. Het maken van productfoto’s kost tijd en ook een geld. Maak liever geen foto’s met uw smartphone in een donkere kamer, maar vraag een professional om u te helpen.

Wij adviseren veel webwinkels en daarbij zien wij dat de webshops die mooie productfoto’s hebben ook daadwerkelijk meer verkopen realiseren. Het is daarom belangrijk om een goede productfoto te maken van hetgeen wat u in uw webshop verkoopt.

 

Tips voor betere productfoto’s

Voor het maken van betere productfoto’s geven wij u graag een aantal tips! Met deze 4 tips kunt u gemakkelijk uw producten beter fotograferen.

  1. Formaat van de foto

Upload uw foto niet in een te klein formaat in uw webshop. Mensen klikken graag op uw foto om in te zoomen en details te bekijken. Maak de foto’s ook weer niet te groot, want dit maakt u webshop trager.

  1. Kleurgebruik

Let erop dat uw productfoto rustig is qua kleuren. Gebruik bij voorkeur een witte of rustige achtergrond. De foto moet passen in het design van uw webshop.

  1. Toon details

Maak niet alleen foto’s van een afstand, maar ook van kleine details. Maak een close-up van de onderkant, een knoopje of een element. Zo kunnen shoppers nog beter de kwaliteit beoordelen.

  1. Verschillende hoeken

Upload niet 1 productfoto van de voorkant. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken en zet die in uw webshop. Zo krijgen klanten een nog beter beeld van het product en is de kans groter dat ze het kopen.

Door goede foto’s te maken voorkomt u terlleurstelling bij een klant en het aantal retourzendingen zal afnemen. Klanten bestellen immers eerder het juiste product door uw goede foto’s.

360 Graden foto

Wilt u helemaal vooruitlopen op uw concurrenten dan kunt u overwegen om 360 graden foto’s aan te bieden op uw webwinkel. Met een 360 graden foto kan de consumenten het product van alle kanten bekijken. Bij de foto komt vervolgens een wereldbolletje te staan en zo weten mensen dat ze met hun muis het product van alle kanten kunnen bekijken.

Om 360 graden foto’s aan te bieden moet u wel speciale foto apertuur hebben. Daarnaast moet er uw webshop klaar zijn om dit grafisch aan te kunnen. Wij denken graag met u mee hoe 360 graden fotografie in uw webshop zou kunnen toepassen.

Maak goede productfoto’s

Wij hopen dat u na het lezen van dit blog voldoende tips en inspiratie hebt om aan de slag te gaan met het maken van goede productfoto’s. Als u snel meer omzet wilt, dan is het maken van betere productfoto’s een eenvoudige actie om te nemen.

Webwinkelservice biedt een uniek product in Nederland. Wij regelen uw complete webwinkel van A tot Z. Hierbij gaan wij binnenkort nog een stap verder met o.a. het maken van uw productfoto’s en ook 360 graden productfoto! Het enige wat u hoeft te doen is ons uw artikelen aan te leveren of wij komen ze ophalen. Daarna gaan wij aan de slag. En het mooiste van alles is dat u ons niet per uur, per maand of per productfoto betaalt, maar alleen per verkoop!

Wilt u meer weten over ons unieke concept? Neem vrijblijvend contact op.