Webwinkels vinden lastig ICT’ers

Vandaag de dag worden online steeds meer aankopen gedaan. Rond 5 december werd er voor ruim 358 miljoen euro aan online aankopen gedaan! Waar mensen voorheen naar de stad gingen voor hun cadeaus of aankopen, wordt er nu volop online gewinkeld. Het is daarom niet vreemd dat webshops dringend op zoek zijn naar bekwaam ICT personeel.

Toch is het voor veel webwinkels lastig om goede ICT’ers te vinden of aan geschoold personeel te komen. Wat kunt u als webwinkelier doen als u lastig aan personeel kan komen? Wij geven u graag een aantal tips.

Werknemers bij webwinkels groeit

Uit onderzoek van het UWV blijkt dat het aantal werknemers bij webwinkels groeit. In 2012 waren er 38.000 werkzaam bij webshops. In 2016 is dit opgelopen naar 62.000 werknemers. Veel banen zijn daarnaast uitbesteed, denk bijvoorbeeld aan klantenservice en bezorging. Het daadwerkelijke aantal banen ligt dus vele malen hoger.

Volop werkgelegenheid bij grote webshops

Vooral grote webwinkels zijn naarstig op zoek naar bekwaam personeel. Van de ruim 8 miljard euro die werd omgezet bij webwinkels, was een kwart afkomstig van shops zoals Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Zo’n 30 tot 40 procent van het personeel van webwinkels is werkzaam op het hoofdkantoor. Vaak zijn ze hoogopgeleid en in vaste dienst van het concern. Het gevraagde opleidingsniveau is vaak ook veel hoger dan in de gewone detailhandel. Dit verklaart tevens het tekort aan goed opgeleide ICT’ers. Daarom wordt er nu vaak uitgeweken naar het buitenland en dat is kostbaar.

ICT’ers betalen zich uit

Aangezien vandaag de dag de samenleving steeds meer digitaliseert, is het raadzaam professionals in te schakelen om desbetreffende problemen op te lossen. ICT’ers verdienen een goed salaris, zeker als ze goed geschoold zijn. Ze betalen zich vrijwel altijd uit, daarom loont het om goed personeel in dienst te nemen.

ICT’er op afstand

Wilt u als webshop gaan groeien, maar heeft u onvoldoende IT’ers om u hierbij te helpen? De specialisten van Webwinkel Service staan voor u klaar! Wij helpen u om uw webshop op een veilige en stabiele manier te laten groeien. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.