Keurmerk voor uw webwinkel? Kies de juiste!

Het vertrouwen van consumenten in webwinkels wordt steeds groter. Hierdoor worden er steeds meer bestellingen online gedaan. Maar af en toe loopt het mis omdat ook criminelen proberen op deze manier mensen geld afhandig te maken. Ze bouwen webshops na en leveren vervolgens geen producten.

Het is voor u dan ook uiterst belangrijk dat potentiële klanten uw webwinkel vertrouwen. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Een keurmerk kan het verschil maken. In Nederland zijn er diverse keurmerken beschikbaar. Waar moet u op letten en wat zijn de kosten? In dit blog bespreken we het.

Verschillen in keurmerken

Natuurlijk is het niet zo dat ieder keurmerk zomaar meerwaarde heeft voor uw webwinkel. Een keurmerk moet klanten vertrouwen geven en u tevens de nodige extra’s bieden voor uw geld. Het is uiteraard van belang dat er een goede en betrouwbare geschillencommissie is. Mocht u problemen krijgen met een klant, dan is het ook in uw belang dat dit snel wordt opgelost.

De meest bekende keurmerken in Nederland zijn:

  • Thuiswinkel Waarborg
  • Webshop Keurmerk
  • Qshops Keurmerk
  • MkbOke
  • Webwinkelkeur

Voordelen en kosten

Door aangesloten te zijn bij een keurmerk profiteer je van allerlei voordelen. Zo kunnen ze u advies geven over juridische zaken en u meer vertellen over goede Algemene Voorwaarden. Er hangt hier echter wel een prijskaartje aan. Vanaf 200 euro per jaar kunt u als beginnende webshop een keurmerk krijgen. Het keurmerk van Webwinkelkeur is de goedkoopste en het pakket is erg compleet.

Beoordeel de diverse keurmerken

Wilt u meer weten over de diverse keurmerken die er momenteel zijn op de markt en daar een beoordeling van krijgen door een onafhankelijke partij? Ook op dat gebied kunnen wij u natuurlijk van dienst zijn. Een keurmerk op uw website kan voor klanten net dat duwtje in de rug geven dat hen doet besluiten om bij u te bestellen. Het biedt hen zekerheid en zorgt voor vertrouwen in uw webshop.

Het is dan ook belangrijk om een keurmerk op een goed zichtbare plaats op uw website te vermelden om zoveel mogelijk voordeel van het keurmerk te hebben. Wanneer u onder het logo van het keurmerk tevens een linkje plaatst naar de gegevens ervan, weet de klant meteen dat hij of zij op een goede service van uw kant mag rekenen. Zo zorgt het juiste keurmerk voor meer klanten.

Keurmerk kiezen

Weet u niet goed welk keurmerk het best bij uw webshop past? Of wilt u er gewoonweg zeker van zijn dat u de juiste kiest? Een goed keurmerk hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar de service van Webwinkelkeur. Deze is goedkoop en kunnen wij integreren in uw webshop.

Neem snel contact met ons op om uw webshop van een keurmerk te voorzien! Wij helpen u graag met het opzetten van een betrouwbare webshop!