Een webshop kan niet zonder reviews

reviews

Als u zelf iets koopt bij een webshop, kijkt u dan altijd even naar de reviews? Vaak wel, want veel groene of gouden sterren geven een betrouwbare indruk. De potentiële klanten van uw webshop zullen dat dan ook zeker doen. Geen enkele ondernemer zal kritisch zijn over zijn eigen service en dat beseffen consumenten maar al te goed. Behalve wervende teksten willen ze dus ook graag weten hoe eerdere klanten de webshop beoordelen.

Een goede webshop kan in onze ogen niet zonder reviews. Deze reviews moeten duidelijk op de website getoond worden. Het tonen van reviews bij producten kan de verkoop van een product een boost geven. In de artikel bespreken we de kracht van reviews.

Perfecte score hoeft niet

Als u onafhankelijke reviews laat plaatsen, dan hoeft u beslist niet naar een perfecte score te streven. Potentiële klanten zullen eerder wantrouwig worden als uw shop blijkbaar alles goed doet. Het is wel van belang dat er voldoende reviews zijn en dat die ook niet te oud zijn. Op die manier zien mogelijke klanten dat uw bedrijf actief is en dat er vaker gebruik wordt gemaakt van uw diensten.

De meest effectieve manier om aan reviews te komen is door de dag na het afleveren een e-mail te sturen met daarin de vraag of ze een review willen schrijven. Het is een kwestie van goed bijhouden en voldoende aandacht geven. U kunt ook een paar procent korting geven op de volgende bestelling als iemand een review achterlaat over het product.

Opbouwende kritiek is nuttig

Als u opbouwende kritiek krijgt in een review dan is dat vaak nuttig. Neem deze punten mee in het verder ontwikkelen van uw webshop. Zodra de kritiek zou gaan overheersen, is er waarschijnlijk iets mis met uw service, levering of producten en moet u daar aandacht aan gaan besteden. Maar normaliter zult u in de reviews ook kunnen herkennen dat de klanten tevreden zijn als u uw best voor ze doet. En zelfs dan zult u altijd lichte kritiek krijgen. Ga hier verstandig mee om en reageer er meteen en zichtbaar op. Is er iets echt fout gelopen dan is het belangrijk dat potentiële klanten ook zien hoe u daarmee bent omgegaan.

Reviews krijgen

Reviews zijn belangrijk om uw webshop levend te houden. Kritiek zorgt voor een pittige extra en maakt de reviews die gegeven worden geloofwaardiger. En natuurlijk kunt u daar ook op een positieve manier mee omgaan door juist dan de nodige klantenservice te bieden.

Wilt u weten hoe u aan reviews kunt komen en hoe u er het beste op kunt reageren als een klant niet helemaal tevreden is? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen! Wij adviseren u dan ook graag hoe u meer uit uw webshop kunt halen!