10 Internettermen die u moet kennen als webshopeigenaar

Als uw bedrijf goederen verkoopt in een fysieke winkel, maar niet online, dan loopt u mogelijk een ongelooflijke kans op extra inkomsten mis. Is uw bedrijf klaar om een deel van die online verkoop te realiseren, dan moet er een webshop gemaakt worden. Wij kunnen u daarbij ontzorgen.

 

Als u als ondernemer gaat beginnen met een webwinkel, dan zult u een hoop nieuwe termen horen. Hier volgen tien internettermen die u moet kennen om een webshop te beheren.

 

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing draait in de kern om relaties, een relatie tussen drie partijen, met name adverteerder, uitgever en consument. Bij affiliate marketing is er sprake van een marketingovereenkomst, waarbij een online verkoper commissie betaalt aan een externe website voor verkeer of verkopen die zijn gegenereerd door verwijzingen.

 

2. Adverteerder

In de wereld van affiliate marketing kan een adverteerder een bedrijf zijn dat een product verkoopt zoals elektronica, vliegtickets, kleding of auto-onderdelen, maar ook een verzekeringsmaatschappij die beleid verkoopt.

 

3. Uitgever

Een uitgever is een persoon of bedrijf die het product of de service van een adverteerder promoot in ruil voor het verdienen van een commissie. Adverteerders komen contractueel overeen om samen te werken met een uitgever en geven de uitgever vervolgens links, banner- of tekstadvertenties of zelfs unieke telefoonnummers, die de uitgever opneemt in zijn website.

 

4. SSL Certificaat

Als u mensen online iets laat kopen, dan moet u deze data beveiligen. De privacy kan gewaarborgd worden via een HTTPS beveiligde verbinding. Zo worden webpagina’s die persoonlijke informatie bevatten versleutelt. Een hacker kan zo niet meekijken. Zonder een SSL certificaat kunt u niet uw producten tonen in Google Shopping.

 

5. Conversie optimalisatie

Conversion Rate Optimization (CRO) oftewel conversie optimalisatie is de methode voor het gebruik van analyses en feedback van gebruikers om de prestaties van uw website te verbeteren. CRO kan worden gebruikt om elke statistiek op uw website te verbeteren die belangrijk is voor uw bedrijf.

 

6. Key Performance Indicators

Key Performance Indicators (KPI’s) zijn statistieken, die worden gebruikt om statistieken op uw website te verbeteren. Ze worden vaak geassocieerd met het verwerven van nieuwe klanten, registraties, downloads, enzovoort.

 

7. Malware en spam

Internettechnologie begrijpen kan behoorlijk ontmoedigend zijn, en met termen als malware en spam lijkt het ook behoorlijk gevaarlijk. De term malware is een samentrekking van kwaadaardige software. Eenvoudig gezegd is malware een stukje software dat is geschreven met de bedoeling schade toe te brengen aan gegevens, apparaten of aan mensen.

 

8. Cookies

Een cookie is een technologie die werkt met webbrowsers voor het opslaan van informatie zoals gebruikersvoorkeuren, login- of registratie-informatie en inhoud van de winkelwagen. Heeft u er ooit voor gekozen om een website uw wachtwoord en gebruikersnaam voor één van uw online accounts te laten onthouden? Dat is een cookie.

 

9. E-commerce

E-commerce is elektronische handel: de transactie van online verkopen en kopen van zaken. Elke dag worden miljarden dollars, euro’s of andere valuta via het internet uitgewisseld. Internetshoppen is enorm in populariteit toegenomen bij internetgebruikers. Vrijwel elke bekende retailer heeft een website die zijn producten toont en verkoopt.

 

10. Google Analytics

Google Analytics is een rapportagetool waarmee u de prestaties van uw winkel over een verloop van tijd kunt volgen. Dit krachtige platform biedt u de tools die u nodig hebt om siteverkeer, conversies en advertentieprestaties te meten en te begrijpen hoe mensen uw website gebruiken. Hiermee kunt u nagaan hoeveel mensen uw winkel bezoeken en hoe vaak, waar ze wonen en hoe ze u hebben gevonden. Ze kunnen u ook laten zien welke websites het meeste verkeer naar uw winkel genereren, naar welke producten klanten het meest en minst kijken en welke ze ook kopen.

 

Starten met een webshop?

Webwinkelservice neemt u alle zorgen van een beginnende webwinkel uit handen.

Wij helpen u snel een webshop te bouwen en handelen zaken zoals het uploaden van uw productcatalogus, het opzetten van klantboodschappenwagentjes, veilige betalingen accepteren en de afhandeling van bestellingen af. Neem vandaag nog contact met ons op!