Eisen aan productteksten in een webshop

Een goede producttekst op uw webshop is van groot belang. Niet alleen voor Google, maar ook voor uw bezoeker. Een website kan nog zo mooi vormgegeven zijn, met prachtige productfoto’s en betrouwbare keurmerken, als de klant uiteindelijk niets koopt, hebt u daar niks aan. Een sterke producttekst geeft de klant net dat duwtje in de juiste richting. Echter, het omgekeerde is ook waar: een slechte tekst jaagt de klant weg. Daarom in dit blog vier punten waar een goede producttekst aan moet voldoen.

 

1. Laat de klant niet zoeken

Een bezoeker die winkelt op het internet wil gemak. Kan hij (of zij) iets niet vinden, is hij in een muisklik verdwenen. Dat geldt ook voor de informatie in de producttekst. Het is daarom zaak deze zo overzichtelijk mogelijk te presenteren. Dat houdt in: geen grote lappen tekst, geen onbegrijpelijke zinnen en geen afleidende lay-out. Gebruik in plaats daarvan tussenkopjes en korte, heldere zinnen. Plaats de belangrijkste informatie vooraan en aanvullende informatie daarna.

 

2. Wees informatief

De tekst moet in de eerste plaats informatief zijn. Originele verhalen en lange achtergrond zijn leuk, maar daar komt de klant niet voor. Zorg ervoor dat alle productinformatie begrijpelijk is opgeschreven. Eventueel kunt u de belangrijkste punten in een opsomming weergeven en daar in de tekst op ingaan.

 

3. Gebruik een passende stijl

Dat de tekst informatief en overzichtelijk moet zijn, betekent niet dat hij ook saai moet zijn. Bedenk wie uw doelgroep is en pas uw stijl daarop aan. Een webshop met haakpatronen gebruikt immers andere woorden dan een webshop met skateboardonderdelen. Dat geldt ook voor de complexiteit voor uw tekst. Een webshop die zich op professionals mag best wat jargon gebruiken, maar als de amateur uw doelgroep is, kunt u het beste zoveel mogelijk uitleggen.

 

4. Vindbaarheid in Google

Houdt er tenslotte rekening mee dat de weergave van uw webshop in Google onder andere afhankelijk is van de tekst die erop staat. Gebruik in uw producttekst dus zoveel mogelijk relevante zoekwoorden. Let er wel op dat dit de leesbaarheid niet in de weg zit.

Gebruik geen teksten van de leverancier, maar schrijf altijd uw eigen verhaal. Dit kost wat meer tijd, maar dit zal uw positie in Google doen toenemen! Een ideale lengte van een tekst is 200 woorden.

 

Webwinkel laten bouwen

Wilt u meer weten over het bouwen van een webwinkel? Neem contact met op ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen.