Nette verpakking verlaagd retourzendingen

Wanneer u een product verkoopt, gaat u ervanuit dat de klant er tevreden mee is. Helaas is dat niet altijd zo en dan besluit de klant het product terug te sturen. Een retourzending moet u altijd proberen te voorkomen, deze kosten geld en tijd. Blijkbaar is de klant niet tevreden met de bestelde producten, waardoor de kans dat hij terugkomt voor een nieuwe bestelling klein is.

Gelukkig zijn er manieren om het aantal retourzendingen te verminderen. Wist u dat het leveren in een nette verzendverpakking een zeer belangrijke factor is om het aantal retourzendingen te verlagen. In dit blog leest u hoe u hieraan kunt werken.

Bescherm uw product

Het klinkt als een open deur, maar als een product beschadigd of zelfs kapot aankomt, dan zal een klant het altijd terugsturen. Zorg daarom voor een goede, beschermende verpakking. Wikkel het bijvoorbeeld in noppenfolie, stop het in een zo klein mogelijk verpakking, zodat het product niet kan schuiven, en vul de lege ruimte op met bijvoorbeeld luchtzakjes. Deze zakjes kosten slechts een paar cent en kunnen u veel geld besparen. Kies bovendien voor een betrouwbare bezorgdienst, die uw pakket met zorg behandelt en een snelle levering heeft.

Professionele uitstraling

Bij het ontvangen van zijn bestelling, moet de klant het gevoel hebben dat hij een kwaliteitsproduct heeft gekregen van een betrouwbare webshop. Dat blijkt niet alleen uit het product zelf, maar ook uit de verpakking waarin het zit. Zorg voor een professionele uitstraling, ten eerste door het netjes in te pakken en ten tweede door de huisstijl van uw webshop toe te passen op de verpakking. Dat laatste kan bijvoorbeeld met speciale stickers, tape of bedrukking van de doos. Pakketjes van CoolBlue, Bol.com en Zalando zijn altijd duidelijk te herkennen en dit vinden klanten leuk.

Een leuke uitpakervaring

Tenslotte, zorg ervoor dat de klant het product met een plezierig gevoel uitpakt. Zeker bij beginnende webshops kan het enorm helpen als u de sympathie van de klant wint. Laat merken dat u het waardeert dat de klant bij u besteld heeft. Voeg bijvoorbeeld een cadeautje toe, of een handgeschreven kaartje. Of een kortingscode voor een volgende bestelling. Ook ‘merchandise’, zoals een pen of een mok met de naam van uw bedrijf werkt goed. Dat is een leuke verrassing tijdens het uitpakken en blijft de klant later herinneren aan uw bestaan.

Door bovenstaande technieken toe te passen in uw webshop zult u merken dat het aantal retourzendingen zal afnemen. Het runnen van een webshop is veel werk. Elk onderdeel van de website is een vak apart. Wij helpen u graag om van uw webwinkel een succes te maken. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.