Webshops kunnen niet zonder blog

Content marketing wordt steeds vaker het nieuwe SEO genoemd. Tegenwoordig heeft u meer dan alleen goede landingspagina’s nodig om op te vallen in Google. Naast het stijgen van uw ranking in Google, heeft een goede blog schrijven meer voordelen. Een goede webshop kan niet zonder een blog met tips en inspiratie. In dit artikel vertellen we u de voordelen van een blog

Hogere ranking in Google

Google wordt aangetrokken door voor uw webshop relevante content. Door in deze content goede keywords te gebruiken, wordt uw Google ranking positief beïnvloed. Daarnaast is uw organische vindbaarheid beter als u een blog bijhoudt op uw website. Dit heeft vervolgens een positief effect op uw organische bezoekersaantallen. Zeker voor beginnende webshops is een goede organische vindbaarheid een groot voordeel!

Relevante informatie voor bezoekers

Zoveel online shops, zoveel producten. Iemand die producten of diensten zoekt, weet dat de keuze groot is. Door te laten zien dat u expertise heeft op een bepaald vlak, valt u op. Nog belangrijker is dat u de bezoeker informatie geeft waar uw concurrent nog niet aan gedacht heeft. Deze informatie komt het beste over op bezoekers als deze overzichtelijk en eenvoudig oogt. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het gebruik van tussenkopjes en opsommingslijsten.

Goed voor klantenbinding

Bij het goed inzetten van een blog zorgt u meteen voor een stukje klantenbinding. De volgende onderwerpen kunt u bijvoorbeeld behandelen in een blog:

  • Uw werkwijze, ofwel een kijkje ‘achter de schermen’ of ‘in de keuken’
  • Inspiratie
  • Het uitlichten van trends
  • Tips over hoe om te gaan met bepaalde problemen, producten of diensten
  • Het presenteren van een nieuw product of nieuwe dienst

Wat is belangrijk voor een goede blog?

Door met de volgende zaken rekening te houden, kunt u een ijzersterke en interessante blog creëren:

  • Communiceer op een manier die bij uw bedrijf past
  • Zorg dat uw blog niet op de blog van de concurrent lijkt
  • Maak gebruik van foto’s en video’s
  • Plaats niet teveel blogteksten
  • Een lengte van 300 woorden is goed

Advies van Webwinkelservice

De meeste mensen weten veel over hun product of dienst, maar een blog schrijven is niet voor iedereen weggelegd. De professionals van webwinkelservice kunnen u ontzorgen op het gebied van blogs en het opzetten van uw webwinkel. Bel of mail gerust voor de mogelijkheden.