Meer bestellingen? Houd uw webshop up-to-date

Website is gebouwd, alle producten staan erop, laat de bestellingen maar binnenstromen. Het klinkt zo logisch. En zo gemakkelijk. Toch is de praktijk vaak anders. Ondernemers vergeten vaak om actief te blijven werken aan hun website. Het is namelijk erg belangrijk om uw website up-to-date te houden. Helaas zijn er maar al te veel ondernemers die dat vergeten of misschien niet weten hoe. Daarom leest u dit blog het waarom en hoe van het up-to-date-houden van uw webshop.

Website up-to-date houden
Met het bijhouden van uw webshop bedoelen we met name het schrijven van blogs en nieuws. Een stilstaande website is niet goed voor uw vindbaarheid in Google. Uiteindelijk heeft het schrijven van content één reden: het zorgt voor veel meer bestellingen. Dat komt door een aantal factoren.

Het komt de betrouwbaarheid ten goede. Een website met verouderde content, waar dingen niet kloppen of waar overduidelijk geen recente informatie op staat, komt over als slordig en daarmee onbetrouwbaar. Niemand koopt in een onbetrouwbare webshop. Daar komt bij dat een goed bijgehouden website sneller gevonden wordt op Google en andere zoekmachines.

Hoger in Google
Zoekmachines kijken namelijk niet alleen naar de inhoud van de content, maar ook naar de recentheid ervan. Een website waar langs niks meer aan toegevoegd is, zal lager in de zoekresultaten verschijnen. Bovendien, en dit is misschien wel de belangrijkste reden, is een goed bijgehouden website klantvriendelijk. Hoe vervelend is het voor een klant als informatie over bijvoorbeeld een product, de levertijd of de voorwaarden niet blijkt te kloppen?

Website bijhouden
Een website goed bijhouden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het beheren van een webshop is veel werk. Het is niet raar dat een ogenschijnlijk onbelangrijk klusje er dan bij inschiet. Toch is het wel belangrijk met enige regelmaat met een kritische blik naar uw website te kijken.

Geef het een plaats in uw vaste routine en bekijk hierbij niet alleen de achterkant van de website, maar bezoek zelf de site en kijk met de blik van de bezoeker. Is het te moeilijk of te veel werk? Besteed het uit. Dat betaalt zich vanzelf uit, want een goed bijgehouden website levert meer bestellingen op.

Webshop opzetten en bijhouden
Wilt u meer weten of hebt u hulp nodig? Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we het rendement van uw webshop zo hoog mogelijk kunnen krijgen.