Handig: check de FB-ads van uw concurrenten

Als ondernemer leert u het meest van andere ondernemers. Uw webwinkel kan meer succes bereiken door zo af en toe eens ‘te gluren bij de buren’, ofwel te spieken bij de concurrent. Vorig jaar maakte Facebook, na een fout van het sociale kanaal, bekend dat er meer transparantie zou worden gerealiseerd. Ook Twitter beloofde direct meer transparantie. Dit heeft geresulteerd in de mogelijkheid tot het bekijken van de advertenties van concurrenten.

Facebook advertenties van de concurrent

Hoe komt het toch dat een campagne op Facebook beter lijkt te werken voor de concurrent dan voor u? U kunt het nu zelf gaan ontdekken. Het is nu namelijk mogelijk om een kijkje te nemen in de Facebook advertenties van concurrenten. Om deze advertenties te kunnen zien gaat u naar de bedrijfspagina van de betreffende concurrent. Vervolgens ziet u aan de linkerkant onderaan het scherm ‘Informatie en Advertenties’ staan. Wanneer u hierop klikt krijgt u een weergave te zien van alle advertenties die op dat moment actief zijn in Nederland.

Twitter komt met soortgelijke functie

Twitter blijft niet achter. Ook dit sociale netwerk lost de belofte van meer transparantie in door met een soortgelijke functie te komen. U kunt naar het Ads-transparantiecentrum op Twitter om informatie op de vragen en in te zien. Er is wel een belangrijk verschil tussen de functie op Facebook en de soortgelijke functie op Twitter. Het is namelijk zo dat u een Facebook account nodig heeft om de informatie op Facebook te kunnen bekijken, maar u heeft geen Twitter account nodig om de advertentiegegevens op Twitter te kunnen bekijken.

Hoe doet de concurrent dat toch?

Veel bedrijven, waaronder ook aardig wat webwinkels, vinden het lastig om een goed bereik te krijgen op social media. Zij zien dat het de concurrent wel lukt om veel volgers te krijgen en uiteindelijk via social media ook meer bezoekers in de webwinkel. Toch lukt het hen zelf niet om hetzelfde ‘kunstje’ te doen op de sociale kanalen. Velen vragen zich dan ook af hoe die concurrent dat nu eigenlijk doet. Met de nieuwe functies op Facebook en Twitter krijgt u inzicht in hoe uw concurrenten de advertentiestrijd aan gaan op social media. Kijk en leer.

Méér uit uw webwinkel halen

Wilt u ook méér uit uw webwinkel halen? Wij kunnen u helpen! Natuurlijk bespreken wij graag vrijblijvend met u wat wij precies kunnen betekenen voor u én uw webwinkel. Neem gerust eens contact met ons op.