Walmart Gaat Via Whatsapp Verzenden

E-commerce is een sector die zich op het internet plaatsvindt en beschikbare communicatiekanalen zijn daardoor de perfecte platformen om snel en kwalitatief in contact te zijn met consumenten. Platformen als Snapchat en Instagram bieden al directe mogelijkheden voor bedrijven om hun publiek te bereiken. Walmart gaat nu Whatsapp gebruiken om producten te verkopen en te bezorgen.

De technologie staat tot onze beschikking en wie een webshop beheert moet kijken hoe ze deze technologische mogelijkheden maximaal kunnen inzetten, want juist deze platformen zorgen ervoor dat webwinkels hun maximale potentieel kunnen gebruiken. Een van de grootste supermarktketens ter wereld, Walmart, heeft dat ingezien en is op nationaal gebied begonnen met innoveren door berichtservice Whatsapp in te zetten voor de bezorging van hun boodschappen.

De Mexicaanse afdeling van Walmart zal het bezorgen van boodschappen vanuit de Superama-winkels gaan regelen om klanten buiten de fysieke supermarkten aan te trekken. Met de innovatie wordt vooral getracht een jonger publiek aan te sporen om bij Superama te kopen.

Lees hier meer over PayPal en e-commerce:

Het PayPal Commerce Platform: Voor Alle Webshops

Walmart In Mexico

Superama-klanten in Mexico kunnen hun boodschappenlijstje naar een WhatsApp-nummer sturen. Voor ongeveer 2 euro wordt de bezorging vervolgens binnen 90 minuten afgeleverd en de betaling kan in cash of met de creditcard betaald worden bij aflevering.

Voor Superama betekent de stap naar Whatsapp een volgende stap om klanten op een innovatieve manier te behouden. In Mexico zijn 2,459 Walmart-winkels, waarvan 92 Superama-winkels zijn. Al die 92 winkels zijn al zo innovatief dat er bestellingen via de website en de app geplaatst kunnen worden.

Walmart wil die positie op het gebied van e-commerce verder verstevigen, door Cornershop, een andere Zuid-Amerikaanse app, te kopen. Deze overname werd echter tegengehouden, omdat Walmart geen gelijk speelveld kon garanderen voor rivalen die ook de app gebruikten.

Whatsapp En E-Commerce

Whatsapp wordt overigens al door meerdere webshops gebruikt – zij het niet altijd in deze directe vorm voor bezorgingen. Sinds de introductie van Whatsapp Business, waarbij consumenten via Whatsapp de status van bestellingen kunnen opvragen en antwoorden kunnen krijgen op simpele vragen als openingstijden, leveringstijden en spullen op voorraad.

Voor Facebook, dat eigenaar is van Whatsapp, betekent de berichtservice een grote troef in de focus van het bedrijf op het creëren van een eigen digitale economie. Naast de inzet op e-commerce haalde het bedrijf het nieuws met hun plan een eigen digitale munt op de markt te brengen. Het zou een ontwikkeling betekenen die in vele opzichten een impuls aan de e-commerce kan geven.

Lees hier meer over sociale mediagiganten en e-commerce:

Sociale mediagiganten maken overstap naar e-commerce