Het PayPal Commerce Platform: Voor Alle Webshops

In navolging van sociale mediagiganten als Facebook en Instagram gaat PayPal nu ook een eigen e-commerceplatform aanbieden. Het PayPal Commerce Platform moet technologische, logistieke en financiële oplossingen bieden aan webshops van alle formaten. Het nieuwe platform zal zich eerst richten de Europese en Amerikaanse markt, maar kijkt ook naar andere continenten voor verdere uitbreiding.

Het klinkt wat vreemd: PayPal gaat de e-commerce in. Haast elke webwinkel in Nederland biedt immers al de mogelijkheid om betalingen te doen via de e-wallet, en ook op internationaal gebied is PayPal een van de allergrootste betalingsverwerkers. Maar aangezien wereldwijd er nog steeds een enorme groei in de e-commerce zit en de omzet blijft stijgen, veel PayPal een volledig eigen platform aanbieden waar webwinkels van alle formaten gebruik van kunnen maken.

Het platform werd al gebruikt door bijvoorbeeld sociale mediagiganten Instagram en Facebook, via Instagram Shopping en Facebook Marketplace, maar is nu ook beschikbaar voor bedrijven van andere omvang, iets wat met name kleinere webshops met open armen zullen ontvangen gezien de vele functies die het platform biedt.

Sociale mediagiganten maken overstap naar e-commerce

Voordelen Van Het PayPal Commerce Platform:

De redenen voor grote en kleine webshops om het PayPal Commerce Platform te gebruiken zijn talrijk:

  • Op het platform zitten meer dan 277 miljoen actieve gebruikers wereldwijd
  • Er wordt gewerkt met meer dan 100 verschillende valuta’s
  • Op meer dan 200 markten wordt er gewerkt volgens de lokale wetgeving
  • Met name handig voor kleinere webshops: er worden fraudebeschermingen aangeboden, aangedreven door de meest geavanceerde kunstmatige intelligentie.
  • Er zijn extra’s, zoals mobiele ondersteuning, zakelijke administratie en zelfs consumentenkrediet aanvragen.

Volgens PayPal wordt door het platform de e-commercesector meer gelijkgetrokken, aangezien elk type en grootte bedrijf dezelfde online betalingsmogelijkheden krijgt.

Het PayPal Commerce Platform is nu al beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en de bedoeling is dat met name in Europa de markt dit jaar nog wordt uitgebreid.

Maar ook in andere landen kijkt PayPal actief naar de mogelijkheden. Zo investeerde PayPal onlangs in het Zuid-Amerikaanse e-commerceplatform MercadoLibre, daarmee hun wereldwijde ambitie illustrerend.

Verwacht wordt dat Azië binnenkort ook te maken krijgt met het Paypal Commerce Platform, dat al steeds meer investeert in het totaalpakket, met bijvoorbeeld de overname van Simility, een bedrijf dat technologie levert om e-commerce veiliger te maken.

Voor de e-commerce zullen dit soort ontwikkelingen alleen maar goed zijn. Want concurrentie op de wereldmarkt, doet de kwaliteit toenemen.

3 gedachten over “Het PayPal Commerce Platform: Voor Alle Webshops”

  1. Pingback: Walmart Gaat Via Whatsapp Verzenden - Webwinkelservice

  2. Pingback: Deel I: Wat is Omnichannel? - Webwinkelservice

  3. Pingback: De 3 Webwinkeltrends van 2019 - Webwinkelservice

Reacties zijn gesloten.