Deel II: De voor- en nadelen van Omnichannel

In deel I van deze serie heb je kunnen lezen wat omnichannel is. Maar je vraagt je nu misschien af waarom je er zelf aan zou moeten beginnen. Daarom zetten we hier alle voor- en nadelen van omnichannel op een rijtje en geven we aan hoe omnichannel jou aan betere verkoopcijfers kan helpen.

Drie voordelen van omnichannel

Beleving

Het grootste voordeel van omnichannel is de beleving van de klant. Op alle mogelijke manieren komt de consument namelijk in contact met je producten, informatie over de webwinkel, kortingen en promotieacties. Op die manier wordt de leefwereld van de consument, die zich anno 2019 zowel online als offline afspeelt, gecompleteerd met een omnichannel winkel die zich ten volle weet te portretteren.

Doelgroepbereik

Je bereikt er ook een grotere doelgroep mee. Ondanks de vele positieve kanten van e-commerce zijn er nog veel consumenten die vanwege bijvoorbeeld veiligheidsargumenten liever geen producten online bestellen. Om deze doelgroep alsnog te kunnen bereiken is een fysieke vestiging de perfecte manier om je klantenkring uit te breiden.

Tijdswinst

Als je een volledige en goed afgestemde omnichannel-strategie hebt, scheelt het je veel tijd in het promoten en het verkopen van je producten. Tijd is geld in de e-commerce industrie en omdat je op een effectieve manier een grotere doelgroep weet te bereiken zal je conversie omhoog gaan, terwijl je alleen maar hoeft na te denken over wat je nog kan verbeteren aan je webshop, je producten en aan omnichannel om nóg harder te groeien.

Lees hier deel I van de serie:

Deel I: Wat is Omnichannel?

Twee nadelen van omnichannel

Organisatie

Het grote nadeel aan het verkopen via omnichannel is voor alle soorten en maten webshops het feit dat er heel veel organisatie aan te pas moet komen. Een goed werkende omnichannel-strategie werkt namelijk alleen als deze optimaal is afgestemd op alle mogelijke kanalen. Met andere woorden: van de sociale media tot de reclamecampagnes, van de website tot de eventuele fysieke vestiging: een goede beleving en ervaring krijgt de consument alleen als de webshop goed is georganiseerd.

Kennis en tijd

Die organisatie vergt veel kennis en tijd, twee elementen waar een webwinkeleigenaar niet altijd over beschikt. Omdat omnichannel een goede oplossing voor je webshop kan zijn, is het soms beter dit uit te besteden aan Webwinkelservice.eu, die precies weet hoe er op een effectieve manier klanten kunnen worden bereikt en hoe je verkoopcijfers zullen toenemen. Vraageen offerte of vrijblijvend gesprek aan met een van onze medewerkers.

Dit Zijn De Beste Webwinkels van Nederland