Dit Zijn De Beste Webwinkels van Nederland

Wij Nederlanders kopen veel en vaak bij webwinkels en in elke sector zijn er dan ook honderden webshops te vinden. Over het algemeen staat de e-commerce in Nederland er goed voor, maar er zijn altijd webwinkels die er écht bovenuit steken. En volgens de Consumentenbond zijn dat deze webshops.

De Consumentenbond vroeg 8,600 consumenten om hun mening over online webshops waar ze recent iets hadden gekocht. Het feit dat producten thuis worden bezorgd, dat prijzen makkelijk kunnen worden vergeleken, dat er veel keuze is en dat je altijd kan bestellen waren redenen om online te kopen. Dat je bijvoorbeeld kleren niet kon passen, dat je moest betalen voor bezorging en dat bezorgtijden niet altijd gekozen kon worden werd gezien als nadelen.

In acht categorieën werden webwinkels gerangschikt naar beoordeling van de consument en daar kwam volgens de Consumentenbond de volgende beoordeling uit:

De Beste Webwinkels: Warenhuizen

De top 3 volgens de ranking is:

  1. nl 8,8
  2. nl 8,7
  3. com 8,6

Opvallend is dat Bol.com, een van de grootste online webwinkels van Nederland, niet bovenaan eindigt. In de ranking is ook de Chinese webshop AliExpress meegenomen. Zij krijgen een 7,2 en scoren vooral goed op hun prijzen, die uiteraard lager liggen dan gemiddeld. De productkwaliteit, de levertijd, de klantenservice en retourneren wordt allemaal als onvoldoende beoordeeld door de consument.

Ook in de categorieën Mode en Meubels en woninginrichting is dezelfde top 3 vastgesteld.

Lees ook:

Omzet van webshops blijft groeien

De Beste Webwinkels: Elektr(on)ische apparaten

Wat betreft elektra scoort CoolBlue het hoogst, als we de algehele score nemen van alle webwinkels in Nederland staat CoolBlue ook zeer hoog. Volgens de Consumentenbond komt dat door de hoge klanttevredenheid, het diverse assortiment, de snelle bezorging en het makkelijke bestelproces. De top 3 is hier:

  1. nl 9,3
  2. nl 9,2
  3. nl 9,1

In veel andere lijstjes staat Bol.com hoog bovenaan, omdat deze webshop eigenlijk in elke categorie wel kan meedingen om een top-3 notering. Enkele opvallend hoog genoteerde webwinkels zijn Picnic.nl, met een 9.2 de best beoordeelde webshop in de categorie Boodschappen (boven onder andere Albert Heijn) en Mantel.com (een 9.1 in de categorie Sport, outdoor en vrije tijd).

Wat alle hoog scorende webwinkels met elkaar gemeen hebben is dat ze goed worden beoordeeld op bestellen, bezorgen en assortiment. Het is in enigszins opvallende constatering, die aantoont dat voor de consument service, kwaliteit en gemak boven prijs gaat: wie dacht nog dat wij Nederlanders een gierig volk zijn?

Lees ook:

Waar Blijft Het Keurmerk Voor Duurzame Webshops?