Deel I: Wat is Omnichannel?

Als je een eigen webshop hebt, heb je de term ‘omnichannel’ vast weleens voorbij zien komen. Tegelijkertijd zal je ook wel eens gedacht hebben: wat is omnichannel en hoe kan ik het toepassen in mijn eigen webwinkel? Webwinkelservice.eu kan je hierbij helpen, maar laten we bij het begin beginnen: wat is omnichannel?

E-commerce is over het algemeen een wereld die zich volledig online afspeelt. Webwinkels zetten online vestigingen op, regelen hun marketing en promotie op het internet, betalingen gaan via online portalen en zo krijgen de meeste klanten nooit meer van een webshop te zien dan wat er via de webpagina wordt weergegeven.

Het idee achter omnichannel is dat de klant naast de online kanalen ook benadert wordt via bijvoorbeeld offline kanalen, via fysieke vestiging(en) dus. “Omni” staat voor “alle” en “channel” voor “kanaal” en een klant krijgt dus zelf de keuze en de mogelijkheid om producten te bekijken op zijn of haar telefoon, op de computer of juist in een vestiging. Het voordeel voor klanten is dat ze zo producten met eigen ogen kunnen bekijken, en ze later online kunnen bestellen, en webshops kunnen zo een doelgroep bereiken die nog wat huiverig is wat betreft online bestellen.

Het PayPal Commerce Platform: Voor Alle Webshops

We helpen je graag met omnichannel

Dit is echter maar één voorbeeld van omnichannel, want uiteindelijk draait het er bij omnichannel om dat de klant centraal staat en dat alle kanalen en mogelijkheden die een webshop heeft als planeten om de zon draaien om te zorgen dat de klant op alle mogelijke manieren de ultieme ervaring krijgt, die zich uiteindelijk moet vertalen in betere verkoopcijfers.

Je stemt dus je verkoop en marketing af op de beschikbare kanalen – die afstemming is heel belangrijk als je het maximale uit omnichannel wilt halen. Omnichannel vertaalt zich met name voor de grotere webwinkels in Nederland in het eerdergenoemde voorbeeld: een online en een offline vestiging, die beide worden gepromoot via parallel lopende marketingtechnieken op sociale media.

Voor kleinere of startende webshops is het echter ook mogelijk om via omnichannel consumenten aan te trekken en verkoopcijfers op te krikken. De uitdaging ligt hem echter in het feit dat er een combinatie van kennis van marketing, technologie en sociale media aan te pas moet komen die veel energie en tijd kan kosten.

Daarom biedt Webwinkelservice.eu zijn klanten de mogelijkheid via speciale software omnichannel-strategieën op te zetten die je een straatlengte voorsprong geven op de concurrentie. Vraag voor meer informatie een gesprek of offerte aan bij een van onze experts.

Dit Zijn De Beste Webwinkels van Nederland

2 gedachten over “Deel I: Wat is Omnichannel?”

  1. Pingback: Deel II: De voor- en nadelen van Omnichannel - Webwinkelservice

  2. Pingback: E-Commerce in Latijns-Amerika Groeit - Webwinkelservice

Reacties zijn gesloten.