Deel II: Is Bol.com Goedkoper dan Offline Winkels?

Bol.com is al jarenlang het stokpaardje van de Nederlandse e-commerce. Een miljardenbedrijf dat aantoont dat webshops de toekomst hebben. Maar zijn de prijzen van de producten ook goedkoper dan bij offline winkels? Webwinkelservice.eu zocht het uit.

In Deel I van dit blog keken we naar eerdere prijsvergelijkingen van Bol.com, en zagen we dat de website in sommige gevallen juist duurder was gebleken. We gaven een aantal tips om toch goedkoper uit te zijn, maar voor wie toch bij Bol.com shopt – het blijft de grootste webwinkel van Nederland – kijken we hier naar vier verschillende categorieën en hun prijzen anno 2019.

Elektronica

Een van de grootste elektronicawinkels van Nederland met offline vestigingen is de Mediamarkt. Wie bij de winkel een PlayStation 4 van 500 GB koopt, is 289 euro kwijt. Dat is slechts 1 euro verschil met Bol.com, waar de gameconsole 288 euro kost.

Wie bij Mediamarkt de nieuwe iPhone 11 Pro van 256 GB wil kopen, is 1329 euro kwijt. Wil je deze telefoon bij Bol.com kopen, dan kost deze precies hetzelfde. Koop je bij Mediamarkt een Samsung smart tv (de SAMSUNG UE50NU7020) dan kost dat 433 euro. Diezelfde televisie kost bij Bol.com 493 euro. Over het algemeen liggen de prijzen dus dicht bij elkaar als het gaat om elektronica.

Speelgoed

In de categorie Speelgoed vergelijken we de producten van Bol.com met ToyChamp. Als we kijken hoeveel een LEGO City Brandweerkazerne bij Bol.com kost, zien we dat de prijs 45 euro is. Bij ToyChamp kost dit speelgoed 60 euro.

Het klassieke Monopoly bordspel kost bij Bol.com 18,50. Bij ToyChamp kost dit spel 28 euro. Voor de gamers: het spel FIFA 20 kost bij Bol.com juist weer iets meer: 63 euro om de 60 euro bij ToyChamp.

Baby

Voor babyartikelen vergelijken we Bol.com met de Kruidvat. Wat betreft voeding, bijvoorbeeld Olvarit Variatiemenu (12 stuks) voor 8 maanden, is Bol.com goedkoper. Je betaalt er 10,28, terwijl de Kruidvat voor hetzelfde product 14,64 vraagt.

Wat betreft luiers, als je 41 stuks aan Pampers Premium Protection Maat 2 Luiers koopt, betaal je bij Kruidvat 9,89. Bij Bol.com betaal je voor hetzelfde product 14 euro.

Drank

In dit geval vergelijken we Bol.com met Gall & Gall. Een liter Johnnie Walker Red Label kost bij beiden winkels hetzelfde. Voor de wodkaliefhebbers: een fles 70CL Grey Goose kost bij Gall & Gall 41,50. Bij Bol.com kost hetzelfde product 47.50. Wie iemand wil verrassen voor zijn of haar verjaardag met een bierpakket van Karmeliet, met vier biertjes en een glas. Bij Bol.com betaal je in dat geval 22,45, waar je bij Gall & Gall 16,50 betaalt.