Bol.com Grootste Webshop van Nederland

Twinkle heeft de Twinkle100 uitgebracht: een lijst waarop de grootste webwinkels van Nederland staan gerangschikt. De rangschikking toont een opvallende trend: de omzet van supermarktketens maakt online een stijging door. Twee webshops weten een jaarlijkse omzet van 1 miljard euro of meer te halen.

Volgens de Twinkle100 is Bol.com de allergrootste webwinkel in Nederland. De webshop draaide volgens de ranglijst in 2018 een omzet van 1,64 miljard euro. Coolblue, dat op nummer twee staat, haalt met een jaaromzet van 1 miljard ook de magische grens. Op plek drie staat supermarktketen Albert Heijn, dat met ah.nl een succesvolle omslag naar online heeft gemaakt, gezien de omzet van 565 miljoen euro.

Op plek vier staat de Duitse kledingwebshop Zalando (550 miljoen euro), met onder zich een andere online kledingwinkel: Wehkamp (530 miljoen euro). Amazon staat op de zesde plaats, met een omzet van 350 miljoen euro – een stijging van 120 miljoen euro ten opzichte van 2017.

Op plek zeven staat The Learning Network, terwijl Jumbo voor het eerst zijn opwachting maakt in de lijst als tweede online supermarkt. MediaMarkt en H&M completeren de top tien.

Het feit dat zowel Albert Heijn en Jumbo zo hoog staan op de lijst, terwijl ook Picnic een eervolle vermelding verdiend met plek elf – zeker gezien het feit dat het bedrijf geen offline vestiging heeft – is opvallend te noemen. Steeds meer supermarkten zetten vol in op online boodschappendiensten en die investeringen betalen zich nu uit.

ABN AMRO Webshop Award

Haast gelijktijdig met de nieuwe ranglijst van Twinkle was de uitreiking van de ABN AMRO Webshop Award. In verschillende categorieën stemden meer dan 220.000 consumenten uit een lijst van 500 webshops op hun favorieten. De overall winnaar wordt eind oktober bekendgemaakt.

De winnaars per categorie zijn soms verrassend, soms te verwachten. Dat HORNBACH (Bouwmarkten), Gall & Gall (Eten & Drinken), Intersport (Sport) en Pearl Opticiens (Optiek) wisten te winnen in hun respectievelijke categorie mag geen verrassing heten. Het feit dat bijvoorbeeld Jumbo het in de categorie Supermarkten beter doet dan AH.nl, is wel een verrassing. Ook de prijzen van Ekris, Mitra, Stella Fietsen, Dirk, KPN winkel, Zooplus.nl, FuturumShop, Kleertjes.com, Boozyshop, Omoda en Kwantum hadden we niet zien aankomen.

Wat deze awards en de nieuwe lijst van Twinkle aantonen is dat de e-commercesector een competitieve is, waar je ver boven het maaiveld moeten uitsteken om de beste te zijn. En die concurrentiestrijd, komt de consument ten goede.

2 gedachten over “Bol.com Grootste Webshop van Nederland”

  1. Pingback: Deel I: Is Bol.com Goedkoper dan Offline Winkels? - Webwinkelservice

  2. Pingback: Hoe Verkoop Je Via Bol.com? - Webwinkelservice

Reacties zijn gesloten.