Deel I: Is Bol.com Goedkoper dan Offline Winkels?

Bol.com is al jarenlang het stokpaardje van de Nederlandse e-commerce. Een miljardenbedrijf dat aantoont dat webshops de toekomst hebben. Maar zijn de prijzen van de producten ook goedkoper dan bij offline winkels? Webwinkelservice.eu zocht het uit.

Betekent de grootste zijn op het gebied van e-commerce ook automatisch dat je de goedkoopste bent? Bol.com, in dit geval de grootste, staat zichzelf er niet op voor de goedkoopste te zijn. In 2017 rapporteerde de Consumentenbond op basis van een steekproef dat bepaalde producten bij Bol.com juist duurder zijn.  

Zo werden drogisterijartikelen gemiddeld als 6 procent duurder beoordeeld, met name als het ging om babyvoeding en babyverzorgingsartikelen. Het merk Natusan was 60 procent duurder dan bij de drogist, waar Hero Baby 54 procent duurder was. Zwitsal bleek 49 procent duurder te zijn. Elektronica en speelgoed bleek juist wel goedkoper bij Bol.com.

Hoe Kan Je Goedkoper Uitkomen bij Bol.com

Voor we gaan kijken hoe de prijzen er anno 2019 bijstaan, kijken we naar manieren om goedkoper uit te zijn.

Want wat voor product je ook koopt, er is een truc om goedkoper uit te zijn bij Bol.com bij het afrekenen. Wie namelijk voor minder dan 20 euro afrekent, moet verzendkosten betalen. Als je daarboven komt te zitten qua prijs, komen de verzendkosten voor de rekening van Bol.com. Bij veel producten is het daarom zo dat ze net een paar cent onder de 20 euro zitten. De tip van de dag: voeg een e-book van een paar cent toe aan je mandje en je ontloopt de verzendkosten.

Een andere tip: koop bij Amazon. In zowel Nederland als België is gebleken dat je bij Amazon vaak goedkoper uit bent dan bij nationale webshops. Zo bleek uit een test uit België zelfs dat je bij 80 procent van de producten goedkoper uit bent bij Amazon dan bij een Belgische webwinkel.

Uit een Nederlandse test, waar naast Bol.com ook Coolblue in werd meegenomen, kwam Amazon ook bij de twintig geteste producten veertien keer als goedkoopste optie uit. In sommige gevallen ging het zelfs om prijsverschillen van 50 euro. Toch blijft de grootste webwinkel in Nederland Bol.com, en daarom focussen we ons in deze serie op de prijzen van Bol.com in vergelijking met offline winkels. In deel II van deze serie kijken we per categorie naar de prijs bij Bol.com tegenover de prijs in een supermarkt of drogisterij.

1 gedachte over “Deel I: Is Bol.com Goedkoper dan Offline Winkels?”

  1. Pingback: Deel II: Is Bol.com Goedkoper dan Offline Winkels? - Webwinkelservice

Reacties zijn gesloten.