Dit is de kracht van diverse sociale media

Het is een van de eerste stappen die je als ondernemer moet nemen als je een webshop begint: het opzetten en succesvol onderhouden van sociale media. Sterker nog: zonder sociale media zal je het waarschijnlijk niet redden als webwinkel. Hieronder beschrijven we het belang van diverse soorten sociale media.

Je kan als webshop niet zonder sociale media. Maar wat is de waarde van ieder sociaal mediakanaal? We leggen het je uit in deze spoedcursus:

Facebook – Community

Hoewel Facebook inmiddels niet meer de grootste is, is het nog steeds een platform waar miljoenen Nederlanders dagelijks op inloggen. De kracht van Facebook is het “wij-gevoel”. Als webshop kan je door het creëren van een community of gemeenschap een trouwe schare fans opbouwen, die je dagelijks op de hoogte kan houden van de laatste updates en kortingen in je webshop.

Twitter – Actualiteit

Als er iets gebeurt in de actualiteit, kan je ervan uitgaan dat er op Twitter over gesproken wordt. Via hashtags kan je meepraten in de discussie – iets wat met name wordt aangeraden als de actualiteit te maken heeft met jouw sector. Op die manier komen anderen die zoeken op die hashtag in contact met jouw webwinkel: gratis promotie!

Instagram – Verkoop

Instagram is een uitstekend portaal om je producten direct op te verkopen. Omdat de nadruk bij Instagram op het visuele ligt, kan je je producten gelijk in de etalage zetten en aanbieden bij een groot publiek: Instagram is immers het grootste sociale mediaplatform ter wereld en groeit ook nog eens het hardst.

Snapchat – Jongeren

Snapchat is nog altijd immens populair onder jongeren en als jouw producten gericht zijn op een jongerendoelgroep dan is Snapchat een enorm handig kanaal om je producten te promoten. Het concept is simpel en laagdrempelig, wat ervoor zorgt dat iedere ondernemer met een mobiele telefoon mee kan doen.

Youtube – Video

Via Youtube kan je meer dan alleen een product tonen: je kan een video uploaden waarbij een gezicht wordt gegeven aan de ondernemer achter de webshop, tutorials opnemen over hoe je producten gebruikt of vlogs opnemen met nieuws over jouw webwinkel. Door video kan je je webwinkel persoonlijker maken: dit zal je helpen mensen te bereiken!

LinkedIn – partners

LinkedIn is een stuk professioneler, en daardoor kan je je meer richten op je partners – ook geen onbelangrijk onderdeel van het runnen van een webwinkel. Door het delen van updates over je webwinkel, het netwerken met partners en het verspreiden van informatie over je professionele bestaan kan je contacten krijgen die heel waardevol kunnen zijn!