Webshop beginnen? Deze producten verkopen het best

Dit zijn de best verkopende producten.

Hoewel er al duizenden webshops zijn in Nederland, is de markt nog steeds groeiende en ben je zeker niet te laat om nog in te stappen. Wat belangrijk is, is om goed te kiezen wat voor product(en) je gaat verkopen. Dit waren de bestverkochte producten van afgelopen jaar: haal er je inspiratie uit voor de komende tijd.

Gezien de enorme webshopdichtheid in Nederland kan je als beginnend ondernemer je motivatie verliezen omdat je moeite hebt een niche te vinden. Het is immers niet makkelijk om iets te vinden nog niemand verkoopt, of in elk geval iets waar nog maar weinig webshops voor zijn. Gelukkig laten de marketingbureaus en een platform als Shopify ons zien in welke hoek we het moeten zoeken als we willen beginnen met een webwinkel.

Sportmode

Kleding doet het altijd goed voor webwinkels, maar er is tegelijkertijd een enorme hoeveelheid concurrentie waar je tegen moet opboksen. Toch is er met name een bepaald onderdeel van de categorie kleding dat het extra goed doet: sportmode. Daarbij gaat het niet per se om het verkopen van kleren die gebruikt worden bij het sporten: sportieve vrijetijdskleding, zoals joggingbroeken, leggings en modieuze sportschoenen doen het goed online.

Accessoires

Mensen houden van spulletjes, hoe gek dat ook klinkt. Van accessoires voor op reis tot accessoires voor in de auto, van spulletjes voor op school. Een groot voordeel halen digitale ondernemers hier uit de marketing. Omdat mensen specifiek zoeken naar bijvoorbeeld een powerbank voor op reis of een dashcam voor in de auto, kan je hier qua SEO optimaal gebruik van maken en zorgen dat je webshop hoog op de zoekpagina’s verschijnt.

Sieraden

Sieraden doen het altijd goed, net als kleding. Dit heeft vooral te maken met het feit dat sieraden modeproducten zijn, die je dankzij de mogelijkheden van sociale media extra goed in de etalage kan zetten. Dankzij de mogelijkheden van visuele platformen als Instagram en Facebook heb je een digitale etalage die uiteraard voor alle producten interessant is, maar nergens zijn details zo belangrijk als bij juwelen. Wie een goede productfotograaf heeft en een sterke sociale mediacampagne kan dus hard groeien met een webshop in sieraden.

Ondersteuning

Als we het hebben over ondersteuning, dan doelen we daarbij op lichaamsondersteuning. Een bodysuit, een korst, ondersteuning voor knieën of enkels voor bij het sporten of voor mensen die veel op kantoor zitten een soort “harnas” wat je onder je kleding draagt om te zorgen dat je niet met een kromme rug werkt. Allemaal valt het in de categorie ondersteuning en in alle gevallen verkoopt het uitstekend omdat het inspeelt op alledaagse problemen.