Amazon maakt grote inhaalslag in Nederland

Nog voordat webwinkelgigant Amazon zich definitief heeft gevestigd in Nederland, is het platform al een grote inhaalslag op de Nederlandse markt aan het maken. Amazon is inmiddels een aantal van de grootste webwinkels in Nederland voorbijgestreefd. Experts zien de groei als een voorteken dat als Amazon zich dit jaar in Nederland vestigt, het platform in korte tijd zal uitgroeien tot een van de grotere spelers op de markt.

Hoewel Amazon momenteel nog geen Nederlandse versie heeft, kopen veel Nederlandse mensen al wel bij het bedrijf. Sterker nog, het bedrijf groeit enorm hard en is webshops als Wehkamp inmiddels voorbijgestreefd. Uit onderzoek van het Nederlands Online Bereik Onderzoek (NOBO) uit januari blijkt dat Bol.com nog steeds de allergrootste is in Nederland en nog steeds qua bezoekersaantallen ver verwijderd is van Amazon.

Uit het onderzoek blijkt dat Amazon in januari 2020 3,8 miljoen Nederlandse bezoekers kreeg. Dat is een stijging van 300,000 ten opzichte van het jaar ervoor. Drie Nederlandse webwinkels krijgen meer bezoekers: Bol.com, Mediamarkt en Coolblue. Mediamarkt steeg van 3,9 miljoen naar 4,2 miljoen bezoekers, terwijl Coolblue iets meer dan 4 miljoen klanten per maand bereikt. De verwachting is dat Coolblue binnenkort ingehaald zal worden door Amazon.

Bol.com blijft de grootste in Nederland, met ruim 10,6 miljoen bezoekers per maand. Daarmee staat de site op de zesde plaats van meest bezochte websites in Nederland. Verwacht wordt dat Amazon in  het voorjaar zal aankondigen waar de vestiging geopend zal worden. Hoe dan ook zal Amazon dit jaar een Nederlandse versie lanceren en die lancering zal een grote impact op de Nederlandse markt gaan hebben. Vanwege het grote netwerk van Amazon en het enorme kapitaal van Amazon lijkt het erop dat zowel kleinere webshops als de absolute reuzen in Nederland een serieuze bedreiging tegemoet kunnen zien.

Voor veel e-commerceplatforms betekent de komst van Amazon echter ook dat nieuwe kansen zich zullen openen. Amazon staat bekend om de innovaties en de vooruitstrevende technologie en verwacht wordt dat het door Jeff Bezos geleide bedrijf die technologie naar Nederland zal meenemen. Op gebieden als bestelling, bezorging en afhandeling kunnen Nederlandse online klanten nieuwe mogelijkheden verwachten, met name door de vele investeringen die door Amazon worden gedaan op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Wil jij de toekomstige Amazon worden? En loop jij al tijden rond met het idee een eigen webshop te beginnen? Laat het ons weten en ga op gesprek met de experts van Webwinkelservice.eu!