Waarom elke fysieke winkel een webshop moet beginnen

De een ziet het als bedreiging, de ander ziet het als kans. Wat het perspectief van een ondernemer ook is, het is duidelijk dat de e-commerce de retail ingrijpend verandert. Sommige bedrijven gaan eraan onderdoor, terwijl anderen hun bedrijf hervormen naar de online markt. Multichanneling lijkt te enige optie om als fysieke winkel te overleven.

Elk kwartaal worden er weer groeicijfers van de e-commercesector in Nederland bekendgemaakt. Elk kwartaal blijkt weer dat er weer een hogere omzet is gedraaid door webwinkels. En elke keer zijn het weer de multichannelers binnen de e-commerce die de hoogste omzet draaien.

Tegelijkertijd komen er constant alarmerende rapporten naar buiten over leegstand in winkelstraten en fysieke winkels die niet kunnen opboksen tegen online concurrenten. Als de kwartaalcijfers van de e-commmerce echter één ding duidelijk maken dan is het dat fysieke winkels juist al een voorsprong hebben op webwinkels die alleen een website hebben. Fysieke winkels vormen namelijk de perfecte opstap naar een multichannelmodel. Een model dat hét model van de toekomst is voor de retail in Nederland. Hieronder leggen we aan de hand van vier argumenten uit waarom.

Klanten van alle soorten en maten

De ene klant geeft de voorkeur aan het proberen van bijvoorbeeld kleding of elektronica in een winkel, terwijl een ander aan een blik op een website genoeg heeft. Dankzij multichanneling worden alle klanten aangesproken en wordt er op die manier een bredere klantenkring opgebouwd.

Mogelijkheid tot proberen

Het grote voordeel van een fysieke winkel – iets wat webwinkels die enkel online bestaan niet hebben – is de mogelijkheid tot iets te bekijken van dichtbij, te voelen of het te proberen. Die extra ervaring is onbetaalbaar en een groot voordeel voor fysieke winkels.

Makkelijker retourneren

Retourneren wordt ook makkelijker voor consumenten, zeker als ze dichtbij een winkel wonen. Zo kunnen ze een online besteld product terugbrengen naar de winkel en er direct, samen met iemand van de klantenservice of het personeel, zoeken naar een passende oplossing.

Completere ervaring

De combinatie van online en offline zorgt voor een complete ervaring die past bij de digitale economie die we anno 2020 in Nederland hebben. Het hebben van een goede ervaring is precies waar consumenten naar op zoek zijn – multichannelers kunnen het bieden.

Wil jij nu weten hoe je een webwinkel begint naast je fysieke winkel? Neem contact op met de experts van Webwinkelservice.eu en we gaan aan de slag voor u!