Coolblue gaat voor meer fysieke winkels

Coolblue, een van de grootste e-commerceplatforms van Nederland, wil meer fysieke aanwezigheid de komende jaren. Het Nederlandse bedrijf kijkt daarbij niet alleen naar eigen land, ook over de grenzen wil de webwinkel winkels openen. Bij de prestatie van de jaarcijfers werd daarnaast aangekondigd dat Coolblue gaat investeren in de eigen diensten.

Jubelende jaarcijfers voor het Nederlandse webwinkelbedrijf Coolblue. Over 2019 werd er recordomzet van 1,5 miljard euro geboekt, een stijging van 130 miljoen euro ten opzichte van 2018. Er werd meer dan een kwart meer nettowinst behaalt in 2019: het bedrijfsresultaat kwam op 34,5 miljoen euro neer, met 15,2 miljoen euro aan uiteindelijke winst na bijkomende belastingen en afschrijvingen.

Meer winkels voor Coolblue

Coolblue is hard bezig met investeren in hun groei. Zo wil het Nederlandse bedrijf in 2020 meer fysieke winkels openen, die als aanvulling moeten dienen op het online platform. Momenteel zijn er twaalf Coolblue-vestigingen in Nederland en België, dit jaar moeten er vier bijkomen. Onder andere in het centrum van de Belgische hoofdstad Brussel, aan de Louizalaan, wordt een nieuwe winkel geopend.

Het aantal medewerkers van Coolblue is in 2019 ook fors gegroeid. Momenteel zijn er 4600 medewerkers van Coolblue, een aantal dat een jaar eerder nog op 3600 lag. Die groei komt mede dankzij die fysieke vestigingen: zo brengt een vestiging als de genoemde geplande winkel in Brussel vijftig nieuwe medewerkers met zich mee.

Het openen van winkels als verlengstuk van het online platform, waar experts via een soort showroommodel consumenten kunnen adviseren over aankopen, is een van de manieren waarop Coolbue hoopt zich te onderscheiden in de komende jaren. Coolblue-topman Pieter Zwart verdedigde die strategie bij de presentatie van de jaarcijfers volgens De Telegraaf: “Voor een nieuwe droger hoeven mensen niet per se naar de winkel, maar de beeldkwaliteit van een nieuwe televisie wil je toch graag even in het echt zien voor je hem bestelt”.

Meer service

Los van de fysieke aanwezigheid in winkelstraten wil Coolblue gaan werken aan de aanwezigheid van hun merk in het algemeen. Onderdeel van het leveren van producten is volgens het bedrijf ook het installeren van producten. Monteurs kunnen aan huis komen om bijvoorbeeld een wasmachine of een ander apparaat te installeren. CoolblueFietst, een bezorgservice die actief is in de grote steden, krijgt ook een investering: in 2020 moet er 1 miljoen pakketjes via die dienst bezorgd worden, een verdrievoudiging van het aantal uit 2019.