E-Commerce in Latijns-Amerika Groeit

Net als veel landen in andere delen van de wereld is er sprake van economische onzekerheid in Latijns-Amerika. Het handelsconflict tussen de VS en China zet wereldmarkten onder druk en de vrees voor een recessie is dichterbij dan ooit. Toch biedt dat ruimte voor de e-commerce sector in het continent, toont de situatie in Brazilië, Argentinië, Colombia en Mexico aan.

Argentinië: de crisis komt de e-commerce sector goed uit

Er heerst (weer) een zware crisis in Argentinië. De peso is gedevalueerd, werkloosheid stijgt en de Centrale Bank in het land heeft aangekondigd de aankopen van buitenlandse valuta te limiteren om grip te krijgen op de nationale munt. De onzekerheid en de slechte economische tijden kennen echter niet alleen slachtoffers. De e-commerce sector in het land profiteert: volgens de Kamer van Digitale Koophandel in het land zijn in één jaar de verkopen op het internet met maar liefst 47 procent gegroeid tot 4.1 miljard dollar.

Brazilië: reeds een groot land dat blijft groeien

Brazilië is absolute koploper als het aankomt op de e-commerce in Latijns-Amerika. Toch zit er nog groei in: online verkopen groeiden in de eerste helft van 2019 met maar liefst 12 procent. De groei neemt wel af: in 2017 groeiden de online verkopen nog met 20 procent, terwijl een jaar later in 2018 de online verkopen groeiden met 18 procent, naar een bedrag van 32.6 miljard dollar.

Mexico: de tweede economie van Latijns-Amerika vol mogelijkheden

Mexico is na Brazilië de grootste economie van Latijns-Amerika, maar heeft nog stappen te maken op het gebied van e-commerce. Toch was er tussen 2013 en 2018 sprake van een groei van 27 procent in het land aan online aankopen, en kwam de totale omzet in het Noord-Amerikaanse land uit op 25 miljard dollar. Met name de grote warenhuizen in het land zoeken steeds meer naar online mogelijkheden en strategieën, met name om ook in andere landen in de regio een hogere omzet te realiseren.

Colombia: Tech-sector helpt bedrijven de stap naar online te maken

Met bezorgapp Rappi heeft Colombia een nationaal e-commerce product dat zich door heel Latijns-Amerika als een lopend vuurtje. De sector doet het goed in zijn geheel: jaarlijks groeit de sector met minstens twintig procent.

Waar veel Latijns-Amerikaanse landen en bedrijven e-commerce nog zien als een extra mogelijkheid om de offline activiteiten verder op door te zetten, wordt e-commerce in Colombia meer gezien als een vervanging van de offline sector. De techsector in steden als Medellin spelen daarbij een grote rol, met innovaties en apps die bedrijven een duw in de goede richting geven.

2 gedachten over “E-Commerce in Latijns-Amerika Groeit”

  1. Pingback: Dit is e-commerce in het Midden-Oosten - Webwinkelservice

  2. Pingback: Dit is de e-commerce in Rusland - Webwinkelservice

Reacties zijn gesloten.