De 3 Webwinkeltrends van 2019

De e-commerce groeit wereldwijd nog steeds als een komeet en verandert mee met de digitale mogelijkheden. Elk jaar is weer anders dan het jaar ervoor. En in 2019 zijn er drie webwinkeltrends zichtbaar.

Uit een recent verschenen artikel van Forbes wordt e-commerce in 2019 tegen het licht gehouden en wordt bekeken hoe zaken zijn veranderd. Volgens het artikel zijn er drie veranderingen zichtbaar in de wereld van de e-commerce: business-to-business (B2B)-verkeer neemt steeds meer toe, consumenten zijn kritischer en veeleisender dan ooit en exclusiviteit wordt steeds belangrijker. Webwinkelservice licht de drie trends door.

Webwinkeltrends: B2B e-commerce

Hoewel we het vaak over B2C-e-commerce hebben, gericht op personen, is er een enorme B2B e-commerce markt. Digitale transacties, handelsverdragen, gezamenlijke productie of distributie: de B2B markt ziet er een stuk anders uit dan de B2C markt. Met name omdat het geen eenvoudige wereld is van koper-verkoper.

De obstakels die deze complexere markt met zich meebrengt worden door jonge generaties en nieuwe innovaties steeds beter opgelost. De markt wordt technologischer en wie spreekt van een digitale economie, die kan de B2B markt daar niet buiten rekenen.

Het PayPal Commerce Platform: Voor Alle Webshops

Webwinkeltrends: De kritische klant

De gevarieerde, complexe maatschappij waarin we leven brengt complexe problemen met zich mee voor gevarieerde klanten. Elke consument heeft een specifieke keuze, van biologische of recyclebare producten tot gepersonaliseerde weergaves.

Het zelf samenstellen van producten, de invloed van influencers, het gebruik van sociale media als verkoopplatform, het steeds specifieker kiezen: de e-commerce moet zich volledig aanpassen aan de eisen van de klant, en zien zich daartoe extra genoodzaakt vanwege de zware concurrentie. Want een klant krijgen en behouden, blijkt moeilijker dan ooit.

Walmart Gaat Via Whatsapp Verzenden

Webwinkeltrends: Hoe exclusiever, hoe beter

Een “limited edition”, een “exclusief product”, “alleen voor de trouwe klant”: het is een marketingtactiek die niet alleen een gevoel van urgentie voor consumenten creëert, maar ook aandacht vraagt voor een product.

Klanten zijn bereid daar grof geld voor te betalen: hoe exclusiever, hoe beter. Het zorgt ervoor dat webshops zich kunnen richten op één enkel product en dat volledig uit-marketen, in plaats van een enorm assortiment aan producten aan te bieden.

Contentmarketing, met nadruk op branding, wordt een ware online kunst. Het gaat erom dat juist jouw product er bovenuit steekt. Het illustreert deels de opkomst van kleinere, exclusieve merken in de e-commerce, vaak aangedreven door jongeren die nieuwe en innovatieve strategieën gebruiken om snel in de sociale populariteit te komen.

De trends van 2019 geven een interessant beeld van e-commerce dit jaar. Hoe zal 2020 eruit zien?

1 gedachte over “De 3 Webwinkeltrends van 2019”

  1. Pingback: Webshops, Let Op De Bezorgervaring! - Webwinkelservice

Reacties zijn gesloten.